Skip to main content
Esemény betöltése

« Minden Esemény

Hybrid Hibrid Esemény
  • Ez az esemény elmúlt.
Event Series Eseménysorozat: Kiberbiztonság képzések

Ipari rendszerek biztonsága

március 26 | 10:15 - 15:00

Hybrid Hibrid Esemény
Térítésmentes
ipari vezérlőrendszerek biztonsága kibervédelem képzés digitaltech edih

Ipari rendszerek biztonsága

Képzés ideje: 2024.03.26., kedd, 10:15 – 15:00
Helyszín: ELTE Informatikai Kar, CLC, 1117 Budapest, Bogdánfy u. 10/a.
Előadó: Lendák Imre
Képzés formája: hibrid
Minimum létszám: 4

A képzés célja:

A kritikus infrastruktúra-rendszerek (KIR) összetett, ember alkotta elosztott rendszerek, amelyek erőforrásokat állítanak elő, továbbítanak és elosztanak, vagy olyan szolgáltatásokat nyújtanak, amelyek a modern társadalmak megszokott működéséhez létfontosságúak, például víz, élelmiszer, villamos energia, közlekedés, kormányzat, kritikus termelés. Az ipari vezérlőrendszerek (IVR) lehetővé teszik a KIR-kezelők számára, hogy érzékelőkön keresztül figyeljék rendszereiket, vezérlési döntéseket hozzanak és a folyamatváltozókat aktuátorokon keresztül módosítsák. Az operatív technológia (OT) egy gyakran használt kifejezés ezen a területen, amely többnyire átfedésben van az ipari vezérlőrendszerekkel. Az IVR-ek biztonságáról hagyományosan azt gondoltuk, hogy mivel ezek a rendszerek zárt környezetben működtek, azáltal biztonságosak voltak („biztonság az ismeretlenség által”). Az információs és operatív technológiák (IT-OT) konvergenciájában (vagyis szorosabb összefonódásában) a modern IVR több kapcsolatot létesít az üzleti hálózatokkal. Ez üzleti előnyökkel jár, de növeli az IVR támadási felületét. Egyre növekszik a kibertérből származó, a fizikai térben kárt okozó ismert támadások száma. Ezekben a támadásokban a hackerek hozzáférnek az IVR környezethez, és nemkívánatos változtatásokat hajtanak végre a vezérlőváltozókban, amelyek ezt követően berendezések meghibásodásához, személyi sérülésekhez és környezeti károkhoz vezethetnek. Az IVR felügyelet és a (kiberbiztonsági) helyzetfelismerés általában kulcsfontosságú követelmény. A jogalkotók fokozatosan növelik a kiberbiztonsági érettség elvárt szintjét és a biztonsági ellenőrzések körét, amelyeket a KIR üzemeltetőknek alkalmazniuk kell. Európában a NIS2 Directive kiterjeszti azon KIR üzemeltetők körét, amelyek megfelelő biztonsági ellenőrzéseket kell hogy alkalmazzanak. A képzés célja megismertetni a tanfolyam hallgatóit a fenn felsorolt kihívásokkal és azok lehetséges megoldásaival.

Tartalom:

  • Biztonságos ipari vezérlőrendszer architektúrák.
  • Ipari kommunikáció és protokoll biztonság.
  • Az ipari környezet biztosítása.
  • A SCADA környezet védelme.
  • Sérülékenység vizsgálat.
  • Incidensek azonosítása, elemzése és reakció.
  • Szabványok és jogi környezet.

 

A képzés díja*: 0 Ft
A képzés piaci értéke (per fő):
80.000 Ft
A DigitalTech EDIH által biztosított kedvezmény mértéke: 100%, melyből az átadott hazai állami támogatás (De Minimis) mértéke: 50%

Információ:
*A képzés kis és közép vállalkozások számára térítésmentes, nem jár pénzügyi tranzakcióval, amennyiben a vállalkozás rendelkezik a képzés igénybevételéhez szükséges mértékű még fel nem használt De Minimis kerettel, melyről a regisztráció során nyilatkozik. Tudj meg többet a De Minimis keretről és annak felhasználásáról ezen a linken.
A képzés közintézmények részére teljesen ingyenes.

A képzés szervezője fenntartja a jogot a képzés elhalasztására, amennyiben a képzésre jelentkezők létszáma nem haladja meg a megjelölt minimum létszámot. Továbbá a jogot arra, hogy a képzés leírásában olvasható bárminemű információt módosítson.

Az általános szerződési feltételekről további információk ezen a linken érhetők el.


 

A képzésekre való jelentkezés előfeltétele a felhasználói fiókregisztráció.

Amennyiben már rendelkezel felhasználói fiókkal, jelentkezz be ezen az oldalon. A felhasználói fiókregisztrációhoz kattints ide.

Képzés

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
A Képzésre való jelentkezés már lezárult. Kérdés esetén keresse a szervezőt lejjebb látható email címen.

Részletek

Dátum:
március 26
Idő:
10:15 - 15:00
Sorozat:
Költség:
Térítésmentes
Esemény kategória:
Esemény címkék:
Weboldal:
https://event.digitaltechedih.hu/esemenyek/ipari-vezerlorendszerek-biztonsaga-kepzes/

Egyéb

Képzés besorolása
Kezdő
Képzésazonosító
ELTE/K/4.6
Szolgáltatás típusa
Képzés

Helyszín

ELTE Informatikai Kar, CLC
Bogdánfy utca 10a
Budapest, Pest 1117 Magyarország
+ Google Térkép