Skip to main content
Loading Esemény

« Minden Esemény

  • This esemény has passed.

A blockchain technológia üzleti jelentősége, és alkalmazhatóságának szempontjai

április 19 | 09:30 - 15:00

Térítésmentes

Időpont: 2024.04.19., 09:30 – 15:00
Helyszín: ELTE-IK, CLC, 1117 Budapest, Bogdánfy utca 10/a

Legyél egy lépéssel a versenytársaid előtt és használd ki a technológiai újításokban rejlő lehetőségeket!
Ismerd meg a blockchain technológia legújabb trendjeit, üzleti jelentőségét és alkalmazhatóságának szempontjait első kézből, szakértőinktől!

  • Hogyan lehet ezt az innovatív eszközt sikeresen integrálni a vállalkozásodban?
  • Hogyan lehet adatvédelmi és jogi szempontból szabályosan alkalmazni a technológiát?
  • Hogyan lehet az általa generált adatok feldolgozásában és értelmezésének útvesztőjében eligazodni?

Gyere el rendezvényünkre és fedezd fel velünk, hogyan formálhatja át a blockchain a vállalkozásodat, és az egész üzleti világ jövőjét.

Program:

9:30-10:00 – Érkezés és regisztráció

10:00-10:30 – Prof. Simon Thompson előadása a blokklánc alkalmazások tanúsításáról és auditálásáról. A beszélgetés nyelve angol.

10:30-10:40 – Kérdések és válaszok

10:40-10:50 – Kávészünet

10:50-11:10 – Dr. Menyhárd Attila: A blokklánc jogi aspektusai a pénzügyi szektorban 

11:10-11:30 – Dr. Báldy Péter: A blokklánc alkalmazások adatvédelmi szabályoknak való (nem) megfelelése, különös tekintettel a pénzügyi szektorra.

11:30-11:40 – Kérdések és válaszok

11:40-12:00 – Tarcsi Ádám: Blockchain alapú adatelemzés

12:00-12:45 – Ebédszünet

12:45-14:00 – Startup kerekasztal: inspiráló beszélgetések vállalkozásokkal. Moderátor: Kalocsai Kornél, a Blockchain Magyarország Egyesület Elnöke, Résztvevők: Czeglédi Tamás, a Blockchain Koalíció Nemzetközi Munkacsoport vezetője, Wéber Dániel – General Manager, Solar Punk Ltd., Brezovszki Máté – CEO, Perfinal Technologies Zrt.

14:00-15:00 – Networking: Ismerkedj meg az iparág szakértőivel, oszd meg tapasztalataidat és építsd tovább szakmai kapcsolataidat.

A rendezvény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött!
Jelentkezéshez kérlek görgess lejjebb a lap aljára!

 

Szakértőink:

ProfessorSimonThompson 

Simon Thompson is Professor of Logic and Computation, University of Kent, UK; Research Professor, ELTE; Technical Advisor, IO Global. Researcher in functional programming, software engineering, programming languages, and logic. Teacher and author of texts in Erlang, Haskell, Miranda and dependent types. Leader, manager and mentor in higher education and industry. Designer of the Marlowe financial contract language for the Cardano blockchain. 

Dr. Menyhárd Attila

Menyhárd Attila magyar jogász, a polgári jog professzora, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (továbbiakban ELTE) Állam- és Jogtudományi Kar Polgári Jogi Tanszékének oktatója. A magánjog teljes skáláját oktatja, és speciális kurzusokkal gazdagítja azt a szerződési jog, a kártérítési jog, a tulajdonjog, a kereskedelmi jog, a jog és a közgazdaságtan, a jog és irodalom, az emberi jogok a magánjogban, az európai üzleti jog és az európai társasági jog területén. Menyhárd professzor több nemzetközi projekt és program résztvevője vagy vezetője, például a pénzügyi szektorban alkalmazott mesterséges intelligenciához kapcsolódóan is. Azért tanít, mert szeret a diákok között lenni, és segít nekik megismerni és alkalmazni azt, amit a (polgári) jogról tud. Célja, hogy megteremtse az igazi egyetemi előadások hangulatát: beszél, kérdez, történeteket mesél, és észre sem veszed, mennyit tanultál tőle.

Báldy Péter

Báldy Péter 2000 óta tanít vendégelőadóként az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: ELTE) Állam- és Jogtudományi Karán. 2013 óta a Jogtudományi Továbbképző Intézet igazgatóhelyetteseként is kapcsolatban áll a karral, oktat a MI szakjogász képzésen. A mentorprogramban a kezdetektől részt vesz. Kutatásai során többek között foglalkozik ” az automatizált és autonóm döntéshozatal adatjogi kérdéseivel és segíti a párbeszédet az adattudomány jiogi és technológiai szakértői szakértői között.

Tarcsi Ádám

Tarcsi Ádám szakmai pályafutását SAP fejlesztőként kezdte, majd adatelemzőként, adattudósként, IT architectként dolgozott, dolgozik. 2008 óta az ELTE Informatikai Karán, 2019-től az Adattudományi és Adattechnológiai Tanszéken kutatóként, 20+ hazai és nemzetközi K+F+I ipari projektben vett részt. Kutatási területei: data science, innovációmenedzsment, információs rendszerek tervezése. 2016-ban alapította meg az ELTE Informatikai Karán a Data Innovation Lab-t, melynek küldetése, hogy innovatív adatfókuszú projektek megvalósítását, problémák megoldását segítse elő lehetőséget biztosítva ipari partnereknek, kutatóknak, hallgatóknak, hogy termék/szolgáltatás fejlesztési ötleteiket megvalósítsák, mindehhez technikai és üzleti támogatást nyújtva, agrár, élelmiszeripari és egészségügyi területekre fókuszálva. 2022-től a Data-EDIH szakmai vezetője.

Szakmai hitvallása szerint az adatmenedzsment kritikus fontosságú egy vállalkozás életében, az adatok az üzleti döntéshozatal alapvető tényezői, az üzleti folyamatokhoz illeszkedő adatkezelési és -feldolgozási technológiák (melyeknek része a mesterséges intelligencia is) alkalmazásával a vállalkozások jelentősen javíthatják versenyképességüket, hatékonyabban kihasználva a rendelkezésükre álló adatokat, ehhez azonban a szervezet folyamatainak átalakulása is szükséges.

Részletek

Dátum:
április 19
Idő:
09:30 - 15:00
Költség:
Térítésmentes
Esemény kategória:
Esemény címkék:
Weboldal:
https://event.digitaltechedih.hu/esemenyek/a-blockchain-technologia-uzleti-jelentosege-es-alkalmazhatosaganak-szempontjai/

Helyszín

ELTE Informatikai Kar, CLC
Bogdánfy utca 10a
Budapest, Pest 1117 Magyarország
+ Google Map